środa, 8 lipca 2015

Fasolka w pomidorach z kiełbaską

Dzisiaj mam dla Was pomysł na prosty ale jakże smaczny obiad :)




Składniki:
1 puszka pomidorów krojonych
500 g fasolki szparagowej
2 ząbki czosnku
oliwa
świeża bazylia
papryka czerwona
3-4 kiełbaski
szczypior z młodej cebuli
sól
pieprz

Wykonanie:
Pomidory podsmażamy przez chwilkę na niewielkiej ilości oliwy. Dodajemy pokrojoną fasolkę (na kawałki ok. 3 cm) i solimy (ok.1 łyżeczka). Dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż fasolka będzie miękka ( mi to zajęło 30 min.). W tym czasie na innej patelni podsmażamy pokrojone kiełbaski wsypujemy do nich posiekany szczypior i jeszcze chwilkę smażymy. Kiedy fasolka będzie już miękka dokładamy do niej pokrojoną w kostkę paprykę i dalej dusimy. Po 5 min dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną bazylię. Teraz mieszamy razem kiełbaskę z fasolką, doprawiamy pieprzem. Ja zapiekałam to jeszcze w piekarniku nagrzanym do 200 st w naczyniu ceramicznym przez 15 min.(ale nie jest to konieczne)


Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz