poniedziałek, 27 lipca 2015

Nadziwane patisony




Składniki:
2 udka ugotowane (mi zostały z rosołu drobiowego)
1/4 szklanki śmietany 18% gęstej
1/2 cebuli
oliwa
3 patisony
ser feta
bazylia
sól
pieprz
papryka ostra

Wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie dokładamy mięso z udek pokrojone w drobne kawałki. Zalewamy śmietaną doprawiamy solą i pieprzem i dusimy przez 15 min na małym ogniu.
Patisony myjemy, ścinamy wierzch i wydrążamy środek. Wewnętrzne ścianki oprószamy solą i pieprzem. Do środka wkładamy mięso i posypujemy po wierzchu ostrą papryką. Na wierzch kładziemy kilka kawałeczków fety.

Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 30-40 min.






Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz