4 udka
100 g sezamu
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka majeranku
2 łyżki miodu
sól morska gruboziarnista
oliwa
Wykonanie:
Miód, paprykę ostrą, paprykę słodką oraz majeranek mieszamy w miseczce. Tak przygotowaną marynatą nacieramy udka i odstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc.Formę albo naczynie ceramiczne wysypujemy solą tak aby pokryła całe dno. Na niej układamy udka skrapiamy oliwą i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 1 ½ h aż się ładnie zarumienią.
Miód, paprykę ostrą, paprykę słodką oraz majeranek mieszamy w miseczce. Tak przygotowaną marynatą nacieramy udka i odstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc.Formę albo naczynie ceramiczne wysypujemy solą tak aby pokryła całe dno. Na niej układamy udka skrapiamy oliwą i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 1 ½ h aż się ładnie zarumienią.
Składniki na sałatkę:
sałata lodowa
pomidorki koktajlowe kilka sztuk
śliwki suszone kilka sztuk
mozarella 100 g
ocet z czerwonego wina
Wykonanie:
Sałatę siekamy , skrapiamy octem i mieszamy. Pomidorki oraz
suszone śliwki kroimy na ćwiartki. Mozarellę kroimy na plastry.
Na talerzu układamy kolejno sałatę, mozarellę, pomidorki i
śliwki.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz