Czekoladowe ciastka to jedne z moich ulubionych. A te są do
tego idealnie kruche no i mają moje ulubione nadzienie. Wspaniale nadają się na
podwieczorek ze szklanką mleka.
250 g maki
3 łyki kakao
½ szkl. cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajko
1 kostka margaryny
masa kajmakowa o smaku krówki (nadzienie)
Wykonanie:
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy.
Dodajemy jajko i posiekaną margarynę. Szybko zagniatamy ciasto. Odstawiamy do
lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy. Wycinamy koła szklanką.
Na środek dajemy trochę nadzienia i sklejamy brzegi. Formujemy kulkę i
delikatnie spłaszczamy. Pieczemy w 170 st. przez 20 min.
Smacznego :)
mniam !!! Zrobię na weekend :D
OdpowiedzUsuń