środa, 19 sierpnia 2015

Makaron a'la Carbonara




Składniki:
150 g boczku najlepiej wędzonego
2 jajka
200 gram makaronu
sól
czosnek 1 ząbek
świeżo mielony kolorowy pieprz
natka pietruszki
40 gram tartego parmezanu
oliwa do smażenia


Makaron gotujemy al dente. W tym czasie jajka wbijamy na miseczkę i roztrzepujemy doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni - ma się zarumienić. Dodajemy posiekany czosnek i natkę pietruszki. Wrzucamy gorący makaron i wszystko mieszamy. Patelnię ściągamy z ognia dajemy połowę parmezanu i jajka szybko mieszamy (jajka mają tylko troszkę zgęstnieć żeby powstał sos). Nakładamy na talerz i posypujemy jeszcze po wierzchu parmezanem.










Smacznego:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz